Velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky, pořádané Charitou ČR v minulých letech.
Také v roce 2023 bude sbírka pokračovat a kromě statických kasiček, umístěných na tradičních místech (na obecních úřadech a v obchodech), budete moci v období od 1. do 15. ledna opět potkat v ulicích bájné tři krále.

V bruntálském a rýmařovském regionu Tříkrálovou sbírku organizuje již sedmým rokem Charita sv. Martina – pobočka Charity ČR a do sbírky v našem regionu se každým rokem zapojí až 200 dobrovolných koledníků a vedoucích skupinek, kteří jsou ochotni i v mrazivých podmínkách trpělivě navštěvovat domácnosti a prosit za potřebné.

Výtěžek sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným a seniorům v obcích a městech našeho regionu – na nákup zdravotnických pomůcek a zkvalitnění zavedené pečovatelské a ošetřovatelské služby – domácí péče. Terénní služby pečují o seniory a dlouhodobě nemocné a umožňují jim zůstat i přes často špatný zdravotní stav co nejdéle ve svých domácnostech.

ZAČNĚTE S NÁMI ROK DOBRÝM SKUTKEM!

Moc děkujeme.

Charita sv. Martina – pobočka Charity ČR

Charita sv. Martina hledá i nové koledníky – děti i dospělé.

Chceš být Kašpar, Melichar nebo Baltazar?

Tak neváhej a kontaktuj Charitu sv. Martina na tel. 777 902 738.

Koledování probíhá především o víkendech a skupinku tvoří zpravidla tři koledníci v dětském věku, převlečeni za bájné krále (mudrce z Východu), kteří se podle tradice přišli poklonit novorozenému Ježíškovi do Betléma. Ke králům hledáme také doprovod starší 15 let.

Kostýmy jsou žádoucí, ale v případě zajmu vám je pomůžeme zajistit.