Narozený chlapeček skončil v babyboxu krnovské nemocnice

Alarm babyboxu upozornil v úterý 4. května zdravotníky krnovské nemocnice na odložené dítě. Ti se během několika vteřin vydali s pohotovostní taškou ke vchodu do areálu nemocnice, kde je schránka umístěna. Ve 22:24 v ní našli odložené novorozeně.

Chlapeček byl zabalený v dece a ve dvou ručnících. „Zdravotníci přenesli čerstvě narozeného chlapce na JIP, kde jej prohlédli, vykoupali a ošetřili mu pupečník,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči SZZ Krnov Šárka Tavandzi.

Krásného chlapečka vážícího 4200 gramů by si nejraději nechaly i některé sestřičky z nemocnice. „O nálezu děťátka jsme již informovali OSPOD. Chlapeček u nás zůstane několik dní a následně bude sociálními pracovníky umístěn do náhradní rodinné péče,“ pokračovala Šárka Tavandzi.

Klučík, který je letos teprve čtvrtým odloženým děťátkem, dostal od zakladatele babyboxů Ludvíka Hesse /po domluvě se sloužící sestřičkou/ jméno Petr.

Krnovský babybox za devět let své existence zachránil již čtvrté dítě. Páté odložené novorozeně našli zdravotníci nemocnice ještě před instalací schránky v lesoparku poblíž dětského oddělení. „Petříkovi přejeme do života hodně zdraví, štěstí a lásky v náhradní rodině,“ uvedl ředitel nemocnice MUDr. Ladislav Václavec, MBA.

 

Jiří Krušina

Tiskový mluvčí SZZ Krnov

724 014 860